Musikparade, Oberhausen

Musikparade, Oberhausen

Datum van evenement: maart 22, 2020

Musikparade

 

De „Musikparade“ is een van de grootste tournees in heel Europa, met jaarlijks ongeveer 100.000 bezoekers. In het eerste kwartaal van het jaar is de „Musikparade“ telkens te gast in de grootste arena’s van Duitsland. Daardoor is ze een van de meest succesvolle showproducties in heel Europa.

De muzikale reis van de „Musikparade“ is uiterst veelzijdig: de nadruk ligt op blaasmuziek van alle soorten: van de traditionele militaire muziek met beroemde marsen, filmmuziek, folklore, klassieke muziek en evergreens tot en met moderne rock- en popmuziek, dit alles opgevoerd door ’s werelds meest succesvolle fanfares.

Elk jaar worden de – meestal zeven – orkesten van de muziekparade volledig nieuw samengesteld. Ze behoren tot de beste ter wereld. De officiële wereldkampioenen blaasmuziek hebben er al gespeeld, net als orkesten uit alle continenten van de wereld.

Bijzonder fascinerend is de internationaliteit van de Musikparade: burgerlijke en militaire orkesten uit alle windrichtingen spelen samen muziek. Zo ontstaat er een gigantische bijdrage aan de internationale verstandhouding. Zelden verenigt een grote show zoveel naties als de Musikparade. Sinds vele jaren wordt telkens een deel van het toegangsgeld weggeschonken aan een goed doel. De huidige projecten worden op de Duitse website toegelicht.

Met de prachtige, kleurrijke uniformen en fantasierijke choreografieën is er tijdens de ongeveer drie uur durende show heel wat te zien. Na de opening door het „Nationenorchester“, waarbij door de hoofddirigent van de diverse orkesten musici worden gekozen, speelt en marcheert elk orkest alleen. Het hoogtepunt is altijd de grote finale, waarbij alle orkesten met hun in totaal ongeveer 400 actieve deelnemers bij elkaar komen om samen muziek te maken.

Laat u fascineren door een van de meest succesvolle tournees van Europa: de Musikparade.